Anlatılmamış Hikayeler Tüm Müzik Marketlerde!
Synthesizer, elektronik sound’lar böyle bir albümün içinde nasıl yer alabilir? İşte Anlatılmamış Hikayeler’i dinleyerek başlayabiliriz.
Sanatçı yıllar içinde biriktirdiği deneyimlerini, hayallerini ve bestelerini enstrümantal olarak tasarladığı “Anlatılmamış Hikayeler” albümünde bir araya getirdi. Uğur Gülbaharlı‘nın “Türk Çağdaş Klasik/Batı Klasik Müziği” karışımı beste ve aranjmanlarından oluşan “Anlatılmamış Hikayeler” albümü çıktı!

Uğur Gülbaharlı‘nın “Türk Çağdaş Klasik ve Batı Klasik Müziği” karışımı beste ve aranjmanlarından oluşan Anlatılmamış Hikayeler isimli ilk solo albümü, Sertaç Güler‘in prodüktörlüğünde  “SG Müzik Yapım etiketi ile 30 Ekim 2020 tarihinde Apple Music ve tüm dijital marketlerde yerini alıyor!

ENSTRÜMANTEL BİR ALBÜMDE DOĞU VE BATI MÜZİĞİ NASIL SENTEZLENEBİLİR?

Synthesizer, elektronik sound’lar böyle bir albümün içinde nasıl yer alabilir? İşte Anlatılmamış Hikayeler’i dinleyerek başlayabiliriz. Sanatçı yıllar içinde biriktirdiği deneyimlerini, hayallerini ve bestelerini enstrümantal olarak tasarladığı “Anlatılmamış Hikayeler” albümünde bir araya getirdi.
“Kendi Fikrini Kendin Yarat”
Soundtrack tadında tasarlanmış olan albümde sanatçı, bir konu üzerinden gitmek yerine “Kendi Fikrini Kendin Yarat” düşüncesiyle yarattığı bestelerden ve düzenlemelerden oluşan özel bir albüm çıkarmış ortaya. Albümün genel armonik temeli “Batı Armoni”sine ait olsa da, parçalar içinde “Makamsal” veya “Modal Melodileri” harmanlandığı, “Çağdaş Klasik Müzik” yapısında farklı coğrafyaların birleştiği güçlü bir albüm olmuş. Albümde doğu ve batı enstrümanlarının bir arada kullanıldığı, “Diriliş”, “Umutsuz”, “Rüya” gibi eserlerin armonik yapılarının ve güçlü melodilerinin yanında “Synthesizer” gibi dijital tuşlu çalgılarının partisyonları ve çalımları, bu karışımda dinleyicileri farklı dünyalara götürecektir.

Etnik ve Elektronik Sazlar

“Ney, Mey, Kemençe, Kanun” gibi etnik sazlarının elektronik alt yapı üstüne harmanlandığı albümde “Etnik Kaotik” isimli şarkı oldukça dikkat çekiyor. Elektronik müzik severler şimdiden playlist’lerine şarkıyı ekleyebilirler. Albümde “Pastoral, Prelude, Siluet” isimli solo piyano eserlerinin yanı sıra “Sonbahar” isimli ikili performansların da olduğu müthiş melodiler hakim. Sabah uyandığınızda, kahvenizi yudumlarken piyano resitallerini dinleyebileceğiniz çok özel klasik müzik türünde şarkılar albümde bulunmaktadır. Senfonik orkestra için yazdığı “Savaşa Çeyrek Var” ve “Pastoral” isimli eserler yarattığı hayal dünyası ve aranjmanı ile  albüme ayrı bir renk katmaktadır. Kısacası yaşanmışlıkların, yaratıcılığın, arkadaşlıkların ve özverinin oldukça yüksek olduğu çok özel bir albüm yaratılmış. Şimdiden müzik kütüphanenize eklemeyi unutmayın! Apple Music,  iTunes, Spotify ‘dan albümü dinlemek ve listenize eklemek için tıklayınız.